Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2010 09:46 - ТЕАТЪРЪТ НА СЕНКИТЕ
Автор: melinik63 Категория: Тя и той   
Прочетен: 584 Коментари: 0 Гласове:
2



Навън е  бяло ,бяло колкото може да бъде по жълтите павета .Кафето е почти препълнено от брътвежи и въпреки добрата климатизация прелива от никотинов дим .Масичките са отрупани от полу-празни чашки с кафе и от празни -неотсервирани .Сервитьорките ходят като жонглират с отрупани табли и черни портмонета ,които тикат с усърдие в джобовете на късите си полички. Носи се някакъв музикален акорд неразличим в общия тътен от гласове .Залата е полукръгла и той сяда до голямата стъклена стена .Оттук се вижда не само площадът пред  парламента ,но и входът на кафе-бара.Не е възможно да  я изпусне .Сваля якето си с неповторим жест отмята дългите си коси назад и отпуска тяло в стола -кресло ...Така и естествено ,че вече до него е цъфнала с чаровна усмивка  русокоса хубавица с поднос в ръце .Дава поръчката си гледайки я с  бяла усмивка .
Поглежда часовника си и се оглежда леко притеснен.Не не е възможно да не дойде ...
  Тя се появи като всички други В сайта за запазнанство ,някой търсеха секс ,други  секс скрит зад приятелство,трети ..и тене знаеха какво търсят . Изненадващо бързо си станаха близки ,и въпреки че не бе я виждал ,си бе изградил страхотен образ за нея -като за следващата -законна ,глупости! Тя бе нападателна ,хаплива ,оцелваше го в най-болните места ,после изненадващо мека и мила ,съгласна с неговите чудати мисли и мнения ,после отново хладна ,сякаш се бореше със самата себе си ,имаше чувството че я познава ,напомняше му на някого или нещо ,което е имал но не еуспял да задържи в хлъзгавата си длан.
Да ,но можеше поне пред себе си да го признае ,вече четири месеца си пишеха и многобройните му мимолетни връзки за него ,а обвързващи за жените, не му пречеха да фантазира за нея .На снимката ,която му изпрати имаше всичко за ,което би мечтал един мъж .СТРАННО КАКЪВ БЮСТ ИМАШЕ САМО ТОВА МОМИЧЕ ,освен прекрасния млад  амбициозен и чист поглед .Освен всичко друго бе от София , от добро явно семейство щом успяваха да я издържат в Холандия, където учи .
Холандия ,да това бе друг период от живота му ,бе твърде млад ,за да осъзнае какво върши ,млад и хубав ,там опита не само от различното в живота ,но и още нещо ,всъщност и двете снимки в профила му бяха от това време не толкова далечно и все пак много отдавна..Даки ! Даки ! Не ..Даниела ,да може би Дани !
 Когато първия път й писа и я нарече -сладурана ,тя гневно го запита -а откъде знаеш ,че съм сладурана!  Не ,наистина е сладурана и затова сега в този следобед на 24 декември когато всички бързат към домовете си ,за семеен празник той стои тук в синкавия дим и я чака  нея може би ,не тя ще бъде .Чувства го да толкова я търси ,толкова други му предлагаха любовта и живота си ,но той е търсил нея ...ИМАЛО Е ЗАЩО .Друго би било да се устрои тя спомена ,че живее на Витошка ,а родителите й отдавна биха се радвали да я видят семейна....,Какъв по подходящ избор от него ,все пак и той бе учил във Франция ,владее езика,има добра работа ,а и прекрасни обноски ...Онези тъмните страни ,те затова са тъмни ,за да не излизат на светло ,ще се промени !!!!
Прекрасните му мисли отлетяха когато усети ,че кафето е студено ,колко ли време стои тук ,...облече якето си помисли ,че може да я е изпуснал тя каза -аз ще бъда в бяло!,а той й описа червеното си кожено яке с кафеви плетени ръкави .
   Телефонът ,ес е мес ,от скрит номер -"ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА МИЛО ,СЪЖАЛЯВАМ ,НО ТЯ СЪЩЕСТВУВА САМО В СЪЗНАНИЕТО ТИ !,...както и ти съществуваше само в моето!!!!.."
 Кафето бе полу -празно ,само няколко самотни маси придържаха  преливащи от фасове пепелници ...
  Да тя винаги беше в бяло ,но тогава той не го забелязваше сега се сети ,тя е била четири месеца му е играла този театър на сенките ,следила е мислите и стъпките му ,
А сега го чакаше хлъзгавият път през тунелите на магистралата ,пътят към дома ,който нямаше ...
Беше бъдни вечер - една поредна самотна нощ ,нощта на бъдника в домашното огнище ,...




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: melinik63
Категория: Лични дневници
Прочетен: 214107
Постинги: 199
Коментари: 123
Гласове: 444
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930